Blog
Peixos de gener a Catalunya
Després dels àpats copiosos de les festes de Nadal, gener és el moment perfecte per optar per aliments més lleugers i saludables. Els peixos frescos...
Avellanes, les petites joies catalanes
L’avellana és molt més que un fruit sec; és un símbol de la tradició agrícola catalana, un aliment carregat de beneficis nutricionals i un...
Entrades anteriors
El bikini, un entrepà clàssic i mític
El mixto o bikini, aquest entrepà clàssic que sempre ens fa salivar, té una història fascinant....
L’empanada un plat versàtil per a tots els paladars
El 8 d'abril marca una data especial en el calendari gastronòmic de molts: el Dia Internacional de...
Bunyols de Bacallà: Delicies per Setmana Santa
La Setmana Santa no només és un moment de reflexió i tradició religiosa, sinó també una...
Truita de patates: Un gust tradicional per capes
Dissabte 9 de març celebrem el Dia Internacional de la Truita de patates, un dels plats més...
Descobreix el Fascinant Món del Festuc: Orígens, Usos Culinaris i Compra Local
Avui és el Dia Internacional del festuc, i per celebrar-ho us parlarem d’aquest petit tresor verd,...
Producte del mes: la figa
Aquest mes d’agost destaquem la figa, fruita que madura a mitjans de mes. És una de les fruites més dolces i refrescants provinent de la figuera (Ficus arica) que, a més, proporciona una gran...
El Casal Cookieteca al Mercat de Sarrià
Els nens i nenes del Casal de cuina la Cookiteca van visitar recentment el Mercat de Sarrià. Dins de les diferents activitats del Casal, la seva visita al mercat estava destinada a fer la compra...
Ous: tipus i categories
Avui no pretenem plantejar-nos què va ser primer, si l’ou o la gallina, però si que ens agradaria explicar l’àmplia varietat d’ous que existeix en el mercat. Es tracta d’una tasca que pot arribar a...
Nou servei armariets
Des del darrer 28 de juny el Mercat de Sarrià disposa d’un nou servei: els armariets o punts de recollida, una alternativa a la compra tradicional d’anar presencialment a la parada. Aquest nou...
Sant Joan al Mercat de Sarrià
Origen de la verbena de Sant Joan La festivitat de Sant Joan té lloc cada 24 de juny. Tanmateix, el moment més celebrat és la revetlla de Sant Joan, també anomenada Nit del Foc, la Nit de les...
Producte del mes juny: la tonyina
Juny és el darrer mes de l’any en que podrem trobar la tonyina vermella o d’aleta blava (Thunnus Thynnus) en tota la seva plenitud atès que, després d’alimentar-se a l’Atlàntic, durant els mesos de...
Producte del mes de maig: El Nespre
Aquest mes de maig destaquem el nespre, una fruita que està en plena temporada molt saludable. És baixa en calories, diurètica i depurativa, ideal si ja estàs pensant en aprimar-te de cara a...
El Mercat de Sarrià s’uneix al projecte “Bosses amb sentit”
L’associació de venedors del Mercat de Sarrià participa activament en el nou projecte “Bosses amb sentit”, que té com a principal objectiu promoure el treball de persones amb discapacitat...
Vine al Mercat de Sarrià, vine al Sant Jordi
Després de dos anys de pandèmia sembla que, per fi, el passat dissabte 23 d’abril vam poder celebrar de nou la Diada de Sant Jordi amb relativa normalitat. En aquest sentit, al Mercat de Sarrià ens...
Mercat de primavera: aliments de temporada
Si bé avui en dia podem gaudir de qualsevol aliment durant tot l’any, consumir aliments de temporada té molts avantatges, de les que en destaquem dos. Per una banda, els aliments recollits es troben...