Blog
Tonyina a la vista: Gust i salut des del mercat
El 2 de maig se celebra el Dia Internacional de la Tonyina, una data proclamada per les Nacions Unides per reconèixer la importància d’aquesta...
Apostant pels Productes de Mercat
El Dia Internacional de la Salut, celebrat el 7 d'abril, ens recorda la importància de cuidar el nostre cos i ment amb hàbits saludables. Un dels...
Entrades anteriors
Fajites: Un Viatge de Sabor de Mèxic a Catalunya
Avui celebrem, el Dia Internacional de les fajites, un plat icònic de la gastronomia mexicana, que...
Musclos també a l’agost
Els musclos són un dels mariscs més populars i apreciats en la gastronomia, especialment en...
Sardines, el peix estrella de l’estiu!
La sardina és un peix que destaca tant pel seu sabor com per les seves propietats nutritives....
Pollastre fregit: deliciós, nutritiu i sostenible
El pollastre fregit és un plat icònic que ha conquistat paladars a tot el món. El seu cruixent...
Les millors carns per consumir a l’estiu: Frescor i proximitat al plat
Amb l'arribada de l'estiu, molts de nosaltres busquem opcions fresques i lleugeres per als nostres...
Per què prenem raïm per Cap d’Any?
Origen de la tradició de prendre raïm per Cap d’Any No cal anar massa lluny per trobar l’origen de la tradició de prendre dotze grans de raïm durant el repic de les campanades que anuncien l’Any...
Per Nadal, escudella i carn d’olla
Què és l’escudella i carn d’olla? Es tracta d’un dels plats més típics de la gastronomia catalana. Semblant al cocido madrileño o puchero andalúz, l’escudella a més de llegums, verdures i carn,...
A la tardor: estofats i fricandó
Tot i que amb una mica de retràs, amb l’arribada de la tardor va començar l’inici de la baixada de les temperatures d’un estiu que ha quedat marcat com un dels més calurosos en molts anys. És en...
Mercat de Sarrià: un mercat solidari i actiu
El Mercat de Sarrià, gestionat per l’Associació de l’Associació de Venedors del Mercat de Sarrià, és un dels mercats de Barcelona més compromesos i solidaris del panorama actual. Sense anar més...
La carbassa, una hidratació de por!
Més enllà de ser un dels element decoratius més icònics en la recent celebració del Halloween – festivitat que en els darrers anys ha anat guanyant popularitat a Catalunya -, la carbassa és una...
A l’octubre, moniatos i castanyes!
Amb l’arribada de la tardor i l’entrada en el mes d’octubre, apareixen una verdura i una fruita seca molt característiques d’aquesta temporada, i especialment arrelada a les nostres tradicions,...
Vermut de Festa Major al Mercat de Sarrià
Com a novetat dins de les activitats que des del Mercat proposem periòdicament, el proper dissabte, 1 d’octubre, tindrà lloc un Vermut de Festa Major al Mercat de Sarrià. Per aquells que no sabeu en...
L’Orada, el peix del mes de setembre
L’Orada (Sparus Aurata), també anomenada Dorada o Daurada, és un peix blanc de cos ovalat, comprimit i amb un cap gran i ulls petits respecte altres exemplars de la mateixa familia. L’orada té una...
Producte del mes: la figa
Aquest mes d’agost destaquem la figa, fruita que madura a mitjans de mes. És una de les fruites més dolces i refrescants provinent de la figuera (Ficus arica) que, a més, proporciona una gran...
El Casal Cookieteca al Mercat de Sarrià
Els nens i nenes del Casal de cuina la Cookiteca van visitar recentment el Mercat de Sarrià. Dins de les diferents activitats del Casal, la seva visita al mercat estava destinada a fer la compra...
Ous: tipus i categories
Avui no pretenem plantejar-nos què va ser primer, si l’ou o la gallina, però si que ens agradaria explicar l’àmplia varietat d’ous que existeix en el mercat. Es tracta d’una tasca que pot arribar a...
Nou servei armariets
Des del darrer 28 de juny el Mercat de Sarrià disposa d’un nou servei: els armariets o punts de recollida, una alternativa a la compra tradicional d’anar presencialment a la parada. Aquest nou...

