El Mercat de Sarrià, gestionat per l’Associació de l’Associació de Venedors del Mercat de Sarrià, és un dels mercats de Barcelona més compromesos i solidaris del panorama actual. Sense anar més lluny, el darrer mes d’octubre el Mercat de Sarrià va participar activament en tres actes reivindicatius.

 

Lluita contra el Càncer de Mama

El darrer 19 d’octubre es va celebrar el Dia Internacional del Càncer de Mama, amb la voluntat de sensibilitzar i concienciar a les dones de tot el món, envers la importància de dur a terme exàmens de mama regularment, amb l’objectiu de detectar qualsevol signe o anomalia.

L’objectiu final, impulsat a nivell mundial per la Organització Mundial de la Salut (OMS), és la reducció de la mortalitat per càncer en un 2,5% anual. En aquest sentit, s’aconseguirien salvar 2,5 milions de morts prematures entre 2020 i 2040 entre dones menors de 70 anys.

Com no podia ser d’una altra manera, els venedors del Mercat de Sarrià es van solidaritzar col·laborant en la campanya “El rosa és més que un color”, que enguany pretenia difondre el següent missatge: “El càncer és igual per a tots, però no tots som iguals enfront el càncer. La solució és l’equitat”.

Cafè Solidari de Sant Joan de Déu

El Bar del Mercat de Sarrià no va dubtar a unir-se a aquesta campanya impulsada per Sant Joan de Déu, una iniciativa que pretén conscienciar sobre la problemàtica de la soledat no desitjada, tot aconseguint fons per finançar projectes que la pal·liïn.

400 bars de l’àrea metropolitana de Barcelona, entre ells el Bar del Mercat de Sarrià, van participar en aquesta campanya sota el títol “La solidaritat que trenca soledats” del 21 al 30 d’octubre.

Sense llum no hi ha Mercat

Finalment, en solidaritat amb el Gremi de Flequers i de tots aquells establiments per als quals el consum de gas i electricitat és un cost importantíssim en la seva producció, com pot ser el sector de la perruqueria i estètica, l’Associació de Comerciants del Mercat de Sarrià va sumar-se a una acció de protesta, convocada pel gremi de Flequers, consistent en tancar els llums el divendres 28 d’octubre de 12:00 a 12:15 h.

L’associació de Comerciants del Mercat de Sarrià, va aprofitar per a remarcar que l’increment desorbitat de les factures d’energia, repercuteix directament en els resultats dels negocis i que si segueixen en aquesta línia, molts establiments de tots els sectors es veuran obligats a tancar.