Blog
Truita de patates: Un gust tradicional per capes
Dissabte 9 de març celebrem el Dia Internacional de la Truita de patates, un dels plats més emblemàtics de la nostra gastronomia, apreciada tant...
Descobreix el Fascinant Món del Festuc: Orígens, Usos Culinaris i Compra Local
Avui és el Dia Internacional del festuc, i per celebrar-ho us parlarem d’aquest petit tresor verd, que no només és un aperitiu deliciós, sinó també...
Entrades anteriors
Com evitar l’Excés de Pes Després de les Festes de Nadal: Consells Pràctics per a una Celebració Saludable
Les festivitats nadalenques solen venir acompanyades d'una abundància d'aliments deliciosos...
Com evitar Digestions Pesades Durant les Festes de Nadal: Consells Pràctics
Les festes de Nadal són un temps d'alegria i plaer, però sovint van acompanyades de menjars...
Descobrint els Secrets del Brou de Pollastre: un Refugi Calent per a l’Hivern
El brou de pollastre, una deliciosa sopa reconfortant, ha estat durant molt de temps un pilar a la...
La Dieta Mediterrània: Un Camí Saludable Cap a una Vida Plena
La dieta mediterrània, venerada com una de les maneres més saludables de menjar al món, és molt...
La Tradició de la Castanyera a Catalunya: Origens, Curiositats i Propietats Alimentàries de les Castanyes
La figura de la castanyera a Catalunya és molt més que una venedora de castanyes rostides; és una...
El Sushi: Una Delícia Japonesa que Conquereix el Món
El sushi és un plat icònic de la cuina japonesa que ha guanyat popularitat a tot el món. Amb les seves combinacions de sabors i presentacions artístiques, el sushi és una experiència culinària...
El Cogombre: Un Tresor Nutritiu i Versàtil
Avui, aprofitant que és el Dia Mundial del Cogombre, us parlarem d’aquesta hortalissa refrescant i versàtil que s'ha conreat i consumit durant segles en diferents parts del món. Originari de...
L’hamburguesa, un aliment evolucionat
El proper diumenge, 28 de maig, se celebra el Dia Mundial de l’hamburguesa, és per aquest motiu que avui dediquem l’article a un dels aliments més populars i consumits a tot el món. El seu origen es...
Hummus, el miracle dels cigrons
L'hummus és una pasta suau i cremosa de cigrons, tahini (pasta de sèsam), oli d'oliva, suc de llimona i all. Originari de l’Orient Mitjà, l'hummus és un aliment nutritiu i versàtil que s'ha tornat...
Els beneficis del bacallà
El bacallà és un peix popular a tot el món gràcies al seu gust suau i agradable. Però a més de ser una delícia culinària, el bacallà també és una font important de nutrients beneficiosos per a la...
La mona de Pasqua de Setmana Santa
Orígens i variants de la mona de Pasqua La mona de Pasqua és un dolç típic que es consumeix a la península durant la celebració de la Setmana Santa, una festivitat religiosa que commemora la passió,...
El formatge: elaboració i nutrients
En motiu del Dia Mundial del Formatge, avui us farem cinc cèntims d’aquest producte lacti que s'ha consumit a tot el món durant segles. S'elabora mitjançant la coagulació de la llet, que pot...
La carxofa, un superaliment de temporada
Avui celebrem del Dia Internacional de la Carxofa, un superaliment de temporada, molt conegut a tota la conca del Mediterràni, que comprèn des de novembre fins l’abril. Qualificada en algunes...
L’enterrament de la sardina per Carnestoltes
Aviat celebrem Carnestoltes! I, com molts de vosaltres recordareu, quan finalitza aquesta festivitat es produeix l’enterrament de la sardina. El que potser no teniu tan clar és l’origen i el...
Dia Mundial de la pastanaga
Avui és el Dia mundial de la pastanaga i des del Mercat de Sarrià ho volem celebrar amb vosaltres tot compartint curiositats i idees relacionades amb aquest aliment. Orígens de la pastanaga La...
Producte de temporada: l’alvocat
Producte d’origen tropical - que és fruita i verdura a la vegada -, actualment es cultiva en quasi 50 països, entre d’altres indrets a la pròpia costa Mediterrània, on la principal producció té lloc...
El Tortell de Reis
Què és el Tortell de Reis? Anomenat així per servir-se durant els àpats de la Nit de Reis (5 de gener) i el dia de Reis (6 de gener), el Tortell de Reis és un brioix adornat amb llesques de fruita...