Amb l’arribada de l’estiu, molts de nosaltres busquem opcions fresques i lleugeres per als nostres àpats. Les altes temperatures conviden a menjar a l’aire lliure, fer barbacoes i gaudir de dinars més lleugers i nutritius. En aquest context, és essencial triar les carns adequades que s’adaptin a les necessitats del nostre cos i que siguin fàcils de preparar. A continuació, us presentem una guia sobre les millors carns per consumir a l’estiu, amb un enfocament especial en els productes de proximitat que trobem als mercats locals com el Mercat de Sarrià.

Pollastre: lleuger i versàtil

El pollastre és una de les carns més populars per a l’estiu. La seva textura lleugera i el seu baix contingut en greixos el fan ideal per a plats frescos i saludables. El pollastre a la brasa, marinat amb herbes fresques com el romaní o el timó, és una opció excel·lent per a barbacoes. A més, les amanides de pollastre fred amb verdures de temporada són una solució ràpida i nutritiva per als dies calorosos.

Conill: saludable i nutritiu

El conill és una carn blanca molt saludable, rica en proteïnes i baixa en greixos. A l’estiu, es pot preparar a la brasa o al forn amb verdures fresques de temporada. A més, el conill és un producte de proximitat que trobem sovint als mercats locals, cosa que garanteix la seva frescor i qualitat.

Xai: sabor intens i tradició

El xai és una opció excel·lent per a les barbacoes d’estiu, especialment si es marida amb herbes mediterrànies. Les costelles de xai a la brasa són un clàssic que mai falla. El xai, a més de ser saborós, és un producte que sovint es cria de manera local, el que assegura una compra responsable i de proximitat.

Porc: gust i versatilitat

El porc és una carn molt versàtil que es pot preparar de moltes maneres diferents a l’estiu. Des de lloms a la brasa fins a salsitxes i botifarres per a barbacoes, el porc és una opció que agrada a tothom. Comprar porc de proximitat en els mercats locals garanteix una carn fresca i de qualitat, a més de donar suport als productors locals.

Vedella: qualitat i sabor

La vedella és una carn rica en proteïnes i ferro, ideal per a mantenir-nos energitzats durant els mesos d’estiu. Els talls més magres, com el filet o el llom, són perfectes per a cuinar a la brasa. A més, la vedella de proximitat és una aposta segura per a obtenir un producte fresc i saborós.

Comprar carn de proximitat: un acte responsable

Optar per carns de proximitat no només garanteix la frescor i qualitat del producte, sinó que també contribueix al desenvolupament econòmic local i a la sostenibilitat. Els mercats locals ofereixen una gran varietat de carns fresques, criades de manera responsable i amb menys impacte ambiental.

A l’estiu, triar les carns adequades és essencial per a gaudir de plats frescos, saludables i saborosos. El pollastre, el conill, el xai, el porc i la vedella són opcions excel·lents per a aquesta època de l’any. A més, comprar carn de proximitat en els mercats locals ens permet gaudir de productes de qualitat, alhora que donem suport a l’economia local i cuidem del medi ambient. Gaudiu de l’estiu amb les millors carns al plat!