Catalunya és coneguda per la seva rica tradició culinària, i les tapes juguen un paper fonamental en la seva cultura gastronòmica. Aquí et presentem les 10 tapes més populars que no pots deixar de provar quan visitis aquesta regió.

1. Pa amb Tomàquet
El pa amb tomàquet és la tapa per excel·lència a Catalunya. Es tracta de pa torrat fregat amb tomàquet madur, amanit amb oli d’oliva i sal. És una base perfecta per acompanyar amb pernil, embotits o formatge.

2. Patates Braves
Les patates braves són un clàssic que no pot faltar en cap bar. Consisteixen en trossos de patata fregida servits amb una salsa brava lleugerament picant i, en alguns casos, amb allioli. Cada bar té la seva pròpia versió de la salsa, cosa que fa que cada experiència sigui única.

3. Bombes
Originàries del barri de la Barceloneta a Barcelona, les bombes són boles de puré de patata farcides de carn picada, arrebossades i fregides. Se serveixen amb una barreja de salsa brava i allioli, oferint una combinació deliciosa de sabors i textures.

4. Croquetes
Les croquetes són un altre imprescindible en les tapes catalanes. Poden estar farcides de pernil, pollastre, bacallà o bolets, i sempre són cruixents per fora i cremoses per dins. Són una opció perfecta per compartir.

5. Calamars a la Romana
Els calamars a la romana són anelles de calamar arrebossades i fregides, servides amb llimona i sovint acompanyades d’allioli. Són una tapa senzilla però deliciosa, ideal per gaudir en qualsevol moment del dia.

6. Seitons en Vinagre
Aquesta tapa consisteix en anxoves marinades en vinagre, all i julivert, sovint servides amb pa. És una opció fresca i saborosa que resulta perfecta per als dies calorosos.

7. Pebrots de Padrón
Els pebrots de Padrón són petits pebrots fregits i amanits amb sal gruixuda. El curiós d’aquesta tapa és que alguns pebrots són molt picants, mentre que d’altres no ho són, cosa que afegeix un element de sorpresa.

8. Esqueixada
L’esqueixada és una amanida de bacallà esmicolat (cru o dessalat), barrejat amb tomàquet, ceba, pebrots, olives i amanit amb oli d’oliva. És una tapa molt típica de Catalunya, especialment a l’estiu.

9. Botifarra amb Mongetes
La botifarra amb mongetes és una combinació de botifarra (llonganissa catalana) amb mongetes blanques saltejades. És un plat contundent i ple de sabor, molt valorat a la regió.

10. Bacallà a la Llauna
El bacallà a la llauna és un plat de bacallà cuit al forn amb all, pebre vermell i oli d’oliva. És un clàssic de la cuina catalana que també es troba entre les tapes més populars.

Aquestes tapes representen la diversitat i la riquesa de la cuina catalana, oferint una varietat de sabors i textures que encanten a locals i visitants per igual. Les millors tapes s’elaboren amb productes de proximitat que pots tobar en els mercats catalans com el Mercat de Sarrià. Si tens l’oportunitat de visitar Catalunya, assegura’t de provar aquestes delícies.