El pollastre fregit és un plat icònic que ha conquistat paladars a tot el món. El seu cruixent exterior i sucós interior el converteixen en una opció irresistible per a molts. Però, sabies que, a més de ser deliciós, el pollastre fregit pot ser nutritiu si es prepara correctament? En aquest article, explorarem les propietats nutritives del pollastre, la importància de comprar en mercats de proximitat i compartirem una recepta senzilla per gaudir a l’estiu.

​Propietats Nutritives del Pollastre

El pollastre és una font excel·lent de proteïnes d’alta qualitat, essencials per al creixement i la reparació de teixits en el cos. Una ració de 100 grams de pit de pollastre cuit conté aproximadament 31 grams de proteïnes i només 165 calories. A més, el pollastre és ric en vitamines i minerals importants com la vitamina B6, niacina, fòsfor i seleni. Aquestes vitamines i minerals juguen rols crucials en el metabolisme energètic, la funció immunològica i la salut òssia.

​Beneficis de les Proteïnes

Les proteïnes presents en el pollastre ajuden a mantenir la massa muscular i poden contribuir a la pèrdua de pes augmentant la sensació de sacietat. Incorporar pollastre a la dieta pot ser especialment beneficiós per a persones que busquen controlar el seu pes sense sacrificar la ingesta de nutrients essencials.

​Vitamines i Minerals

La vitamina B6 i la niacina són vitals per convertir els aliments en energia. El fòsfor és fonamental per a la salut dels ossos i les dents, mentre que el seleni actua com a antioxidant, protegint les cèl·lules del dany oxidatiu.

​Comprar Pollastre en Mercats de Proximitat

Adquirir pollastre en mercats de proximitat com el Mercat de Sarrià té múltiples avantatges. Els productes frescos i locals solen ser de millor qualitat i sabor. A més, donar suport als productors locals contribueix al desenvolupament econòmic de la comunitat i redueix la petjada de carboni associada amb el transport d’aliments.

​Avantatges dels Productes Locals

Comprar en mercats de proximitat també garanteix que el pollastre sigui més fresc, ja que no ha estat transportat a llargues distàncies. Això significa que el pollastre és menys probable que contingui conservants addicionals. En comprar localment, pots conèixer els agricultors i obtenir informació sobre com es crien i processen els animals, assegurant-te que compleixin amb alts estàndards de benestar animal.

​Recepta Senzilla de Pollastre Fregit Estiuenc

A continuació, et presentem una recepta fàcil i deliciosa de pollastre fregit, perfecta per als dies d’estiu:

​Ingredients

 • 4 peces de pollastre (cuixes o pits)

 • 1 tassa de llet de mantega

 • 1 tassa de farina de blat

 • 1 culleradeta de sal

 • 1 culleradeta de pebre negre

 • 1 culleradeta de paprika

 • Oli per fregir

​Instruccions

 1. Marinar el Pollastre: Col·loca les peces de pollastre en un recipient i cobreix-les amb la llet de mantega. Deixa marinar a la nevera durant almenys 2 hores, preferiblement tota la nit. Això ajudarà a estovar el pollastre i afegir sabor.

 2. Preparar el Reboçat: En un bol, barreja la farina, la sal, el pebre i la paprika.

 3. Reboçar el Pollastre: Retira el pollastre de la llet de mantega i sacseja l’excés. Reboça cada peça en la barreja de farina, assegurant-te que estigui ben coberta.

 4. Fregir: Escalfa l’oli en una paella gran a foc mitjà-alt. Un cop calent, fregeix el pollastre en tandes, assegurant-te de no atapeir la paella. Cuina cada peça durant uns 10-12 minuts, girant-les a la meitat del temps, fins que estiguin daurades i cuites per dins.

 5. Escórrer i Servir: Retira el pollastre i col·loca’l sobre paper absorbent per eliminar l’excés d’oli. Serveix calent amb una amanida fresca o unes panotxes de blat de moro a la brasa.

​Conclusió

El pollastre fregit, quan es prepara de manera adequada, pot ser una opció nutritiva i deliciosa. Optar per pollastre de mercats de proximitat no només millora la qualitat del plat, sinó que també dona suport a l’economia local i redueix l’impacte ambiental. Anima’t a provar aquesta recepta estiuenca i gaudeix d’un pollastre fregit cruixent i sucós, perfecte per compartir en família o amb amics.