Blog

Pollastre fregit: deliciós, nutritiu i sostenible

El pollastre fregit és un plat icònic que ha conquistat paladars a tot el món. El seu cruixent exterior i sucós interior el converteixen en una...
El bikini, un entrepà clàssic i mític

El bikini, un entrepà clàssic i mític

El mixto o bikini, aquest entrepà clàssic que sempre ens fa salivar, té una història fascinant. Amb una combinació senzilla però irresistible...

Entrades anteriors

La carxofa, un superaliment de temporada

Avui celebrem del Dia Internacional de la Carxofa, un superaliment de temporada, molt conegut a tota la conca del Mediterràni, que comprèn des de novembre fins l’abril. Qualificada en algunes...

L’enterrament de la sardina per Carnestoltes

Aviat celebrem Carnestoltes! I, com molts de vosaltres recordareu, quan finalitza aquesta festivitat es produeix l’enterrament de la sardina. El que potser no teniu tan clar és l’origen i el...

Dia Mundial de la pastanaga

Avui és el Dia mundial de la pastanaga i des del Mercat de Sarrià ho volem celebrar amb vosaltres tot compartint curiositats i idees relacionades amb aquest aliment. Orígens de la pastanaga La...

Producte de temporada: l’alvocat

Producte d’origen tropical - que és fruita i verdura a la vegada -, actualment es cultiva en quasi 50 països, entre d’altres indrets a la pròpia costa Mediterrània, on la principal producció té lloc...

El Tortell de Reis

Què és el Tortell de Reis? Anomenat així per servir-se durant els àpats de la Nit de Reis (5 de gener) i el dia de Reis (6 de gener), el Tortell de Reis és un brioix adornat amb llesques de fruita...

Per què prenem raïm per Cap d’Any?

Origen de la tradició de prendre raïm per Cap d’Any No cal anar massa lluny per trobar l’origen de la tradició de prendre dotze grans de raïm durant el repic de les campanades que anuncien l’Any...

Per Nadal, escudella i carn d’olla

Què és l’escudella i carn d’olla? Es tracta d’un dels plats més típics de la gastronomia catalana. Semblant al cocido madrileño o puchero andalúz, l’escudella a més de llegums, verdures i carn,...

A la tardor: estofats i fricandó

Tot i que amb una mica de retràs, amb l’arribada de la tardor va començar l’inici de la baixada de les temperatures d’un estiu que ha quedat marcat com un dels més calurosos en molts anys. És en...

Mercat de Sarrià: un mercat solidari i actiu

El Mercat de Sarrià, gestionat per l’Associació de l’Associació de Venedors del Mercat de Sarrià, és un dels mercats de Barcelona més compromesos i solidaris del panorama actual. Sense anar més...

La carbassa, una hidratació de por!

Més enllà de ser un dels element decoratius més icònics en la recent celebració del Halloween – festivitat que en els darrers anys ha anat guanyant popularitat a Catalunya -, la carbassa és una...

A l’octubre, moniatos i castanyes!

Amb l’arribada de la tardor i l’entrada en el mes d’octubre, apareixen una verdura i una fruita seca molt característiques d’aquesta temporada, i especialment arrelada a les nostres tradicions,...

Vermut de Festa Major al Mercat de Sarrià

Com a novetat dins de les activitats que des del Mercat proposem periòdicament, el proper dissabte, 1 d’octubre, tindrà lloc un Vermut de Festa Major al Mercat de Sarrià. Per aquells que no sabeu en...