Les festivitats nadalenques solen venir acompanyades d’una abundància d’aliments deliciosos i temptadors, el que pot fer que mantenir una dieta saludable sigui tot un repte. No obstant això, és possible gaudir de les celebracions sense acabar amb aquests quilos de més. Des del Mercat de Sarrià et donem 10 consells pràctics per evitar l’excés de pes després de les festes de Nadal.

1. Planificació de menjars:

Abans d’assistir a qualsevol celebració, planifica els teus menjars diaris. Assegura’t d’incloure aliments equilibrats i nutritius per evitar arribar amb gana a la festa, el que podria portar-te a consumir excessivament.

2. Control de porcions:

Aprèn a controlar les porcions. Gaudeix de petites quantitats dels teus plats preferits en lloc de servir-te grans porcions. Això et permetrà tastar els aliments sense excedir-te en calories.

3. Prioritza les proteïnes i vegetals:

Centra’t a consumir fonts magres de proteïnes i una varietat de vegetals. Aquests aliments et proporcionaran sacietat i nutrients essencials, ajudant-te a evitar els excessos de carbohidrats i greixos.

4. Beu aigua:

Mantén la teva hidratació bevent prou aigua durant les celebracions. Això no només contribuirà al teu benestar general, sinó que també pot ajudar-te a sentir-te més ple, reduint així la temptació de menjar excessivament.

5. Moderació amb els dolços:

Els postres i dolços són una part integral de les festivitats, però consumir-los excessivament pot contribuir a l’augment de pes. Gaudeix de petites porcions i considera opcions més saludables, com ara fruita fresca o postres baixos en calories.

6. Exercici regular:

Mantén la teva rutina d’exercici durant les festivitats. L’activitat física regular no només ajuda a cremar calories, sinó que també pot millorar el teu estat d’ànim i reduir l’estrès, factors comuns associats amb el consum excessiu d’aliments.

7. Evita els menjars excessius:

Menja lentament i escolta les senyals del teu cos. Atura’t quan et sentis satisfet en lloc de continuar menjant per inèrcia. Això t’ajudarà a evitar els menjars excessius i a gaudir de l’aliment de manera més conscient.

8. Alternatives saludables:

Busca alternatives saludables pels teus plats preferits. Pots experimentar amb receptes que incloguin ingredients més nutritius i baixos en calories sense sacrificar el sabor.

9. Suport mutu:

Comparteix els teus objectius saludables amb amics i familiars. Tenir suport mutu pot fer que sigui més fàcil resistir les temptacions i mantenir l’enfocament en hàbits de vida saludables.

10. Enfocament en la Celebració, no només en l’Alimentació:

Recorda que les festivitats nadalenques no es tracten només de l’aliment. Centra’t en la companyia, les tradicions i les experiències compartides. En centrar-te en el significat més ampli de les celebracions, és possible gaudir de les festes sense caure en l’excés d’aliments.

Amb un enfocament conscient i algunes estratègies pràctiques, és totalment possible gaudir de les festivitats nadalenques sense sumar quilos no desitjats. Celebra de manera saludable i comença l’any nou sentint-te bé amb tu mateix!