Avui és el Dia Mundial de les croquetes, unes petites delícies que han conquerit el paladar de molts al llarg dels anys. Aquestes boletes cruixents, plenes de sabors irresistibles, tenen una història fascinant que es remunta a temps llunyans. A més, hi ha varietats que desperten la curiositat dels amants de la bona cuina.

Orígens Històrics:

Les croquetes tenen les seves arrels a la cuina francesa del segle XIX, tot i que alguns afirmen que van ser creades pels espanyols. La recepta original consistia en una massa de beixamel barrejada amb carn sobrant. Amb el temps, aquesta delícia culinària s’ha expandit arreu del món, adoptant característiques úniques a cada cultura.

Varietats Exquisites:

Les croquetes s’han adaptat als gustos locals, donant lloc a una àmplia varietat d’opcions. Entre les més conegudes destaquen les croquetes de pernil, pollastre, bacallà i bolets. No obstant això, en l’actualitat, la creativitat a la cuina ha portat a la invenció de croquetes de formatge, espinacs, marisc i més. Cada regió té la seva interpretació única, afegint un toc especial a aquesta delícia.

Curiositats que Desperten l’Apetit:

Sabies que les croquetes poden tenir formes i mides diferents segons la regió? A Espanya, són conegudes per la seva forma ovalada, mentre que en alguns llocs de Llatinoamèrica, es prefereixen en forma de cilindre. A més, les croquetes no només es serveixen com a aperitiu; algunes cultures les gaudeixen com a plat principal o fins i tot com aperitiu per a esdeveniments especials.

Recepta per Preparar Croquetes a Casa:

Si vols gaudir de croquetes casolanes, aquí tens una recepta fàcil i deliciosa:

Ingredients:

 • 2 tasses de llet
 • 1/4 tassa de mantega
 • 1/4 tassa de farina
 • 1 tassa de pernil cuit (o el farcit de la teva elecció)
 • Sal i pebre al gust
 • Pa ratllat per reboçar
 • Oli per fregir

Instruccions:

 1. En una paella, fosa la mantega i afegeix la farina, removent constantment per fer una roux.
 2. Afegeix la llet poc a poc, continuant la barreja fins a obtenir una beixamel espessa.
 3. Incorpora el pernil (o el farcit triat), condimenta amb sal i pebre, i cuina fins que la barreja es desfaci de les parets de la paella.
 4. Deixa refredar la barreja i forma petites boles.
 5. Passa les croquetes per pa ratllat i fregides en oli calent fins que estiguin daurades.

¡Fet! Ara pots gaudir de croquetes casolanes i sorprendre als teus convidats amb aquesta deliciosa i versàtil recepta.