La elecció dels productes frescos locals i de temporada esdevé clau durant l’estació hivernal. Així com adaptem el nostre armari, és igualment important ajustar la selecció de fruites i verdures a la nostra nevera. En alinear la nostra dieta amb la temporada, en aquest cas, l’hivern, aconseguim sincronitzar el nostre organisme amb les particularitats d’aquesta època de l’any.

Als mercats urbans, trobaràs una àmplia gamma de productes de temporada que pots incorporar a la teva cistella, oferint-te tots els sabors característics de l’hivern. En aquesta fase de l’any, és fonamental prioritzar les vitamines per prevenir refredats i reforçar el nostre sistema immunològic davant les adversitats climàtiques.

Les hortalisses i verdures destaquen com a fonts principals de vitamines, proporcionant molts dels nutrients essencials. Des de la carbassa, carbassó, pebrot, card, carxofa, endívia fins a l’escarola, aquestes opcions locals es converteixen en aliats nutricionals.

Per combatre els refredats tan comuns a l’hivern, aprofita l’abundància de bledes, espinacs, carxofes, carbassa, col, col kale, coliflor, cols de Brussel·les, xampinyons, pèsols, faves o mongetes verdes, porros, card, remolatxa, rave, enciam de fulla de roure, créixens, que els mercats ofereixen. Aquestes verdures són essencials per mantenir-te en forma durant els mesos més freds.

Vine al Mercat de Sarrià, on trobaràs totes aquestes fruites i verdures indispensables per passar l’hivern amb plena salut.