Blog
Els tentacles del sabor: propietats del pop en plats mediterranis
El pop és un aliment clau dins de la dieta mediterrània, apreciat pel seu sabor i versatilitat culinària. A més de ser deliciós, el pop posseeix...
La llimona, el poder de l’acidesa
La llimona és una fruita cítrica àmpliament coneguda i utilitzada en la gastronomia catalana. El seu sabor àcid i refrescant, juntament amb les...
Entrades anteriors
El bikini, un entrepà clàssic i mític
El mixto o bikini, aquest entrepà clàssic que sempre ens fa salivar, té una història fascinant....
L’empanada un plat versàtil per a tots els paladars
El 8 d'abril marca una data especial en el calendari gastronòmic de molts: el Dia Internacional de...
Bunyols de Bacallà: Delicies per Setmana Santa
La Setmana Santa no només és un moment de reflexió i tradició religiosa, sinó també una...
Truita de patates: Un gust tradicional per capes
Dissabte 9 de març celebrem el Dia Internacional de la Truita de patates, un dels plats més...
Descobreix el Fascinant Món del Festuc: Orígens, Usos Culinaris i Compra Local
Avui és el Dia Internacional del festuc, i per celebrar-ho us parlarem d’aquest petit tresor verd,...
El formatge: elaboració i nutrients
En motiu del Dia Mundial del Formatge, avui us farem cinc cèntims d’aquest producte lacti que s'ha consumit a tot el món durant segles. S'elabora mitjançant la coagulació de la llet, que pot...
La carxofa, un superaliment de temporada
Avui celebrem del Dia Internacional de la Carxofa, un superaliment de temporada, molt conegut a tota la conca del Mediterràni, que comprèn des de novembre fins l’abril. Qualificada en algunes...
L’enterrament de la sardina per Carnestoltes
Aviat celebrem Carnestoltes! I, com molts de vosaltres recordareu, quan finalitza aquesta festivitat es produeix l’enterrament de la sardina. El que potser no teniu tan clar és l’origen i el...
Dia Mundial de la pastanaga
Avui és el Dia mundial de la pastanaga i des del Mercat de Sarrià ho volem celebrar amb vosaltres tot compartint curiositats i idees relacionades amb aquest aliment. Orígens de la pastanaga La...
Producte de temporada: l’alvocat
Producte d’origen tropical - que és fruita i verdura a la vegada -, actualment es cultiva en quasi 50 països, entre d’altres indrets a la pròpia costa Mediterrània, on la principal producció té lloc...
El Tortell de Reis
Què és el Tortell de Reis? Anomenat així per servir-se durant els àpats de la Nit de Reis (5 de gener) i el dia de Reis (6 de gener), el Tortell de Reis és un brioix adornat amb llesques de fruita...
Per què prenem raïm per Cap d’Any?
Origen de la tradició de prendre raïm per Cap d’Any No cal anar massa lluny per trobar l’origen de la tradició de prendre dotze grans de raïm durant el repic de les campanades que anuncien l’Any...
Per Nadal, escudella i carn d’olla
Què és l’escudella i carn d’olla? Es tracta d’un dels plats més típics de la gastronomia catalana. Semblant al cocido madrileño o puchero andalúz, l’escudella a més de llegums, verdures i carn,...
A la tardor: estofats i fricandó
Tot i que amb una mica de retràs, amb l’arribada de la tardor va començar l’inici de la baixada de les temperatures d’un estiu que ha quedat marcat com un dels més calurosos en molts anys. És en...
Mercat de Sarrià: un mercat solidari i actiu
El Mercat de Sarrià, gestionat per l’Associació de l’Associació de Venedors del Mercat de Sarrià, és un dels mercats de Barcelona més compromesos i solidaris del panorama actual. Sense anar més...
La carbassa, una hidratació de por!
Més enllà de ser un dels element decoratius més icònics en la recent celebració del Halloween – festivitat que en els darrers anys ha anat guanyant popularitat a Catalunya -, la carbassa és una...
A l’octubre, moniatos i castanyes!
Amb l’arribada de la tardor i l’entrada en el mes d’octubre, apareixen una verdura i una fruita seca molt característiques d’aquesta temporada, i especialment arrelada a les nostres tradicions,...