L’estiu és una estació que ens convida a gaudir de delicioses i refrescants fruites que ens ajuden a mantenir-nos hidratats i a obtenir nutrients essencials per al nostre organisme. A més del seu sabor dolç i sucós, les fruites són una excel·lent font de vitamines, minerals i antioxidants, la qual cosa les converteix en aliats ideals per a mantenir-nos sans durant els dies calorosos. A continuació, et presentem les 10 millors fruites per a gaudir a l’estiu, juntament amb els seus principals avantatges alimentaris:

Síndria: Amb un alt contingut d’aigua, la síndria és ideal per a mantenir-nos hidratats. També és rica en vitamina C i antioxidants que protegeixen les nostres cèl·lules del mal oxidatiu.

Meló: Un altre fruit amb elevat contingut d’aigua i baix en calories. El meló és una excel·lent font de potassi, vitamina A i vitamina C.

Pinya: Reconeguda pel seu sabor tropical i sucós, la pinya conté bromelina, un enzim que afavoreix la digestió. A més, és rica en vitamina C i manganès.

Mango: Aquesta fruita exòtica és una delícia a l’estiu. Conté vitamina A, vitamina C i antioxidants que beneficien la nostra pell i sistema immunològic.

Kiwi: Amb el seu vibrant color verd i sabor àcid, el kiwi és una font poderosa de vitamina C, vitamina K i fibra.

Maduixes: Aquestes petites fruites vermelles són una excel·lent font d’antioxidants, vitamina C i manganès. També són baixes en calories i delicioses.

Nabius: Coneguts pels seus beneficis per a la salut cerebral, els nabius són rics en antioxidants, vitamina C i fibra.

Síndria: Aquesta fruita tropical és rica en potassi, vitamina A i vitamina C. La seva dolçor natural la fa una opció perfecta per a refrescar-se a l’estiu.

Nectarina: Una variant sucosa i deliciosa del préssec. És rica en vitamina C i potassi, ajudant a mantenir una pressió arterial saludable.

Papaia: Rica en vitamina C, vitamina A i enzims digestius com la papaína, la papaia és una opció saborosa i beneficiosa per a la salut gastrointestinal.

Recepta d’Amanida Tropical d’Estiu:

Ingredients:

1 tassa de síndria tallada en galledes
1 tassa de pinya fresca en trossos
1 tassa de mango tallat en tires
1 kiwi pelat i llescat
1 tassa de maduixes fresques, tallades per la meitat
½ tassa de nabius
1 cullerada de mel
1 cullerada de suc de llimona
Fulles de menta fresca per a decorar

Instruccions:

En un bol gran, combina totes les fruites: síndria, pinya, mango, kiwi, maduixes i nabius.
En un recipient a part, mescla la mel i el suc de llimona fins a obtenir un amaniment homogeni.
Aboca l’maniment sobre les fruites i mescla suaument per a cobrir-les per complet.
Decora amb fulles de menta fresca per a realçar el sabor i la presentació.
Refrigera l’amanida durant uns 15 minuts abans de servir, perquè estigui ben fresca i els sabors es barregin adequadament.
Aquesta amanida tropical d’estiu és una excel·lent manera de gaudir de les millors fruites de l’estació, combinant els seus sabors únics i els seus beneficis nutricionals. Així que, prepara-la i deixa’t portar per la seva frescor i deliciós sabor durant els dies calorosos de l’estiu!