El brou de pollastre, una deliciosa sopa reconfortant, ha estat durant molt de temps un pilar a la cuina de diversos països arreu del món. Més enllà del seu gust deliciós, aquesta sopa té arrels profundes i està plena d’històries interessants i dades poc conegudes.

Orígens i Curiositats:

El brou de pollastre té un linatge culinari que es remunta a l’antiguitat. Es creu que les primeres versions del brou de pollastre es van preparar fa milers d’anys, aprofitant els ossos i restes de pollastre per crear una sopa nutritiva i fàcil de fer. Amb el temps, aquesta recepta senzilla s’ha transformat en una varietat de plats deliciosos i s’ha convertit en un símbol de consol a tot el món.

Sabies que el brou de pollastre no només és deliciós sinó també nutritiu? Està ple de minerals i nutrients que poden ajudar a enfortir el sistema immunològic, perfecte per mantenir-nos calents i sans durant els mesos freds d’hivern. A més a més, s’ha demostrat que el brou de pollastre ajuda a alleujar els símptomes del refredat i la grip, la qual cosa el converteix en un remei natural popular.

Recepta del Brou de Pollastre:

Aquí tens una recepta fàcil per fer un deliciós brou de pollastre a casa:

Ingredients:

1 pollastre sencer o parts de pollastre (com a cuixes o pit)
4 pastanagues, pelades i tallades en trossos grans
4 branques d’api, tallades en trossos grans
1 ceba gran, pelada i tallada per la meitat
4 dents d’all, pelades i aixafades lleugerament
1 branca de julivert fresc
Sal i pebre al gust
Aigua suficient per cobrir els ingredients

Instruccions:

Col·loca el pollastre, les pastanagues, l’api, la ceba, l’all i el julivert en una olla gran.
Afegeix prou aigua per cobrir tots els ingredients.
Porta el brou a ebullició a foc alt. Després, redueix el foc i deixa que bulli a foc lent durant almenys 1-2 hores per permetre que els sabors es barregin bé.
A mesura que el brou es cogui, retira qualsevol escuma que s’acumuli a la part superior.
Després de cuinar, cola el brou per separar els sòlids del líquid.
Afegeix sal i pebre al gust.
Serveix calent i gaudeix d’un bol de brou de pollastre casolà i reconfortant.

Així que la propera vegada que sentis el fred de l’hivern penetrant els teus ossos, prepara una olla de brou de pollastre calent i deliciós per omplir la teva llar amb aromes acollidores i per mantenir-te calent des de dins cap a fora. El brou de pollastre és més que una sopa; és una abraçada reconfortant en un bol!