Blog

Caldo de pollastre: sabor i salut a cada gota

El caldo de pollastre és un dels aliments més reconfortants i nutritius de la cuina mediterrània i catalana. Present en moltes llars, especialment...
Coques de Sant Joan de mercat

Coques de Sant Joan de mercat

Cada 23 de juny, Catalunya celebra una de les seves festes més màgiques i lluminoses: la revetlla de Sant Joan. Aquesta nit de foc, música i família...

Entrades anteriors

Pastissos, el postre preferit

Avui és el Dia Internacional del Pastís, una ocasió perfecta per gaudir de les delícies locals i...

Cireres: Dolçor, Nutrició i Curiositats

Les cireres són petites fruites sucoses i delicioses que porten amb si una explosió de sabor i color. Conegudes pel seu vibrant to vermell i la seva dolçor irresistible, aquestes fruites són...

El Cogombre: Un Tresor Nutritiu i Versàtil

Avui, aprofitant que és el Dia Mundial del Cogombre, us parlarem d’aquesta hortalissa refrescant i versàtil que s'ha conreat i consumit durant segles en diferents parts del món. Originari de...

L’hamburguesa, un aliment evolucionat

El proper diumenge, 28 de maig, se celebra el Dia Mundial de l’hamburguesa, és per aquest motiu que avui dediquem l’article a un dels aliments més populars i consumits a tot el món. El seu origen es...

Hummus, el miracle dels cigrons

L'hummus és una pasta suau i cremosa de cigrons, tahini (pasta de sèsam), oli d'oliva, suc de llimona i all. Originari de l’Orient Mitjà, l'hummus és un aliment nutritiu i versàtil que s'ha tornat...

Els beneficis del bacallà

El bacallà és un peix popular a tot el món gràcies al seu gust suau i agradable. Però a més de ser una delícia culinària, el bacallà també és una font important de nutrients beneficiosos per a la...

La mona de Pasqua de Setmana Santa

Orígens i variants de la mona de Pasqua La mona de Pasqua és un dolç típic que es consumeix a la península durant la celebració de la Setmana Santa, una festivitat religiosa que commemora la passió,...

El formatge: elaboració i nutrients

En motiu del Dia Mundial del Formatge, avui us farem cinc cèntims d’aquest producte lacti que s'ha consumit a tot el món durant segles. S'elabora mitjançant la coagulació de la llet, que pot...

La carxofa, un superaliment de temporada

Avui celebrem del Dia Internacional de la Carxofa, un superaliment de temporada, molt conegut a tota la conca del Mediterràni, que comprèn des de novembre fins l’abril. Qualificada en algunes...

L’enterrament de la sardina per Carnestoltes

Aviat celebrem Carnestoltes! I, com molts de vosaltres recordareu, quan finalitza aquesta festivitat es produeix l’enterrament de la sardina. El que potser no teniu tan clar és l’origen i el...

Dia Mundial de la pastanaga

Avui és el Dia mundial de la pastanaga i des del Mercat de Sarrià ho volem celebrar amb vosaltres tot compartint curiositats i idees relacionades amb aquest aliment. Orígens de la pastanaga La...

Producte de temporada: l’alvocat

Producte d’origen tropical - que és fruita i verdura a la vegada -, actualment es cultiva en quasi 50 països, entre d’altres indrets a la pròpia costa Mediterrània, on la principal producció té lloc...

Resum de privacitat

Aquesta web utilitza cookies perquè puguem oferir-te la millor experiència d'usuari possible. La informació de les cookies s'emmagatzema en el teu navegador i realitza funcions com ara reconèixer-te quan tornes a la nostra web o ajudar el nostre equip a comprendre quines seccions de la web trobes més interessants i útils.