Blog
🍇 5 idees de dietes equilibrades de temporada
El setembre és sinònim de nous començaments. Després dels excessos alimentaris típics de les vacances d’estiu —gelats, fregits, begudes refrescants...
El tomàquet: el rei de l’estiu al Mercat de Sarrià
Quan arriba l’agost, el tomàquet pren tot el protagonisme a les parades del Mercat de Sarrià. De formes i colors diversos, amb aromes intensos i...
Entrades anteriors
Coques de Sant Joan de mercat
Cada 23 de juny, Catalunya celebra una de les seves festes més màgiques i lluminoses: la revetlla...
Fruita de juny de mercat: sabors frescos i saludables
El mes de juny marca l’inici de l’estiu i amb ell arriba una explosió de colors, aromes i sabors...
S’acosten les barbacoes d’Estiu!
Amb l’arribada del bon temps, les barbacoes d’estiu es converteixen en una de les activitats més...
Tonyina a la vista: Gust i salut des del mercat
El 2 de maig se celebra el Dia Internacional de la Tonyina, una data proclamada per les Nacions...
Apostant pels Productes de Mercat
El Dia Internacional de la Salut, celebrat el 7 d'abril, ens recorda la importància de cuidar el...
Avellanes, les petites joies catalanes
L’avellana és molt més que un fruit sec; és un símbol de la tradició agrícola catalana, un aliment carregat de beneficis nutricionals i un ingredient imprescindible a moltes receptes. Aquest petit...
Les olives: un tresor rodó
Les olives són un dels productes més representatius de la dieta mediterrània i un ingredient essencial en la cuina catalana. Aquestes petites fruites de l'olivera (Olea europaea) no només tenen un...
Pastissos, el postre preferit
Avui és el Dia Internacional del Pastís, una ocasió perfecta per gaudir de les delícies locals i retre homenatge a la rica tradició pastissera de cada cultura. A Catalunya, els pastissos no són...
El brownie no és un “marrón”
Història del Brownie El brownie, un dels postres més icònics de la rebosteria nord-americana, té el seu origen als Estats Units a finals del segle XIX. La història més popular explica que el brownie...
L’arròs: Els grans del sabor
L’arròs és un dels aliments més versàtils i fonamentals en moltes cuines del món, especialment a la dieta mediterrània. Gràcies a les seves propietats nutritives i la seva capacitat d'adaptar-se a...
Els tentacles del sabor: propietats del pop en plats mediterranis
El pop és un aliment clau dins de la dieta mediterrània, apreciat pel seu sabor i versatilitat culinària. A més de ser deliciós, el pop posseeix múltiples beneficis nutricionals que el converteixen...
La llimona, el poder de l’acidesa
La llimona és una fruita cítrica àmpliament coneguda i utilitzada en la gastronomia catalana. El seu sabor àcid i refrescant, juntament amb les seves múltiples propietats beneficioses per a la...
El salami: de Roma al teu mercat
El salami és un embotit curat d'origen europeu, la popularitat del qual s'ha estès arreu del món. Aquest producte té arrels en l'antiga Roma, on es preparava com una forma de conservar la carn per...
Fajites: Un Viatge de Sabor de Mèxic a Catalunya
Avui celebrem, el Dia Internacional de les fajites, un plat icònic de la gastronomia mexicana, que han conquerit paladars a tot el món, inclosa Catalunya. Aquest plat, que combina sabors intensos i...
Musclos també a l’agost
Els musclos són un dels mariscs més populars i apreciats en la gastronomia, especialment en regions costaneres com Catalunya. Aquests mol·luscs no només són una delícia culinària, sinó que també...
Sardines, el peix estrella de l’estiu!
La sardina és un peix que destaca tant pel seu sabor com per les seves propietats nutritives. Aquest petit peix és una autèntica joia culinària, especialment apreciada a la zona de Catalunya durant...
Pollastre fregit: deliciós, nutritiu i sostenible
El pollastre fregit és un plat icònic que ha conquistat paladars a tot el món. El seu cruixent exterior i sucós interior el converteixen en una opció irresistible per a molts. Però, sabies que, a...