Blog
Caldo de pollastre: sabor i salut a cada gota
El caldo de pollastre és un dels aliments més reconfortants i nutritius de la cuina mediterrània i catalana. Present en moltes llars, especialment...
Aquesta tardor queda’t de pasta de moniato al Mercat de Sarrià
El moniato, també conegut com a batata o camote, és un tubercle molt apreciat a la cuina mediterrània i espanyola. Als mercats locals de Barcelona,...
Entrades anteriors
El tomàquet: el rei de l’estiu al Mercat de Sarrià
Quan arriba l’agost, el tomàquet pren tot el protagonisme a les parades del Mercat de Sarrià. De...
Aquest agost et quedes a Barcelona? Nosaltres també!
L’agost a Barcelona és sinònim de carrers més tranquils, cels clars i un ritme de vida més pausat....
El pastís que enamora
Un clàssic que travessa segles i fronteres El pastís de formatge, conegut internacionalment com a...
Xocolata per tots!
Quan pensem en la xocolata, sovint ens ve al cap com a postres: una mousse suau, un brownie calent...
Coques de Sant Joan de mercat
Cada 23 de juny, Catalunya celebra una de les seves festes més màgiques i lluminoses: la revetlla...
Crema de cacahuet: una delicia saludable
La crema de cacauet és un aliment deliciós, nutritiu i cada cop més present a les cuines catalanes. La seva versatilitat i les seves propietats saludables l'han convertit en una opció ideal per a...
Carns ideals de febrer
Febrer és un mes en què el fred segueix present a Catalunya, cosa que convida a consumir carns riques en sabor i nutrients per mantenir el cos calent i ben nodrit. En aquesta època, les carns ideals...
Pizza Catalunya, pizza de proximitat
Orígens de la pizza i la seva arribada a Catalunya La pizza, tal com la coneixem avui, té les seves arrels a Itàlia, concretament a Nàpols, on va néixer com un plat humil a finals del segle XVIII....
Peixos de gener a Catalunya
Després dels àpats copiosos de les festes de Nadal, gener és el moment perfecte per optar per aliments més lleugers i saludables. Els peixos frescos i de temporada a Catalunya són una excel·lent...
Avellanes, les petites joies catalanes
L’avellana és molt més que un fruit sec; és un símbol de la tradició agrícola catalana, un aliment carregat de beneficis nutricionals i un ingredient imprescindible a moltes receptes. Aquest petit...
Les olives: un tresor rodó
Les olives són un dels productes més representatius de la dieta mediterrània i un ingredient essencial en la cuina catalana. Aquestes petites fruites de l'olivera (Olea europaea) no només tenen un...
Pastissos, el postre preferit
Avui és el Dia Internacional del Pastís, una ocasió perfecta per gaudir de les delícies locals i retre homenatge a la rica tradició pastissera de cada cultura. A Catalunya, els pastissos no són...
El brownie no és un “marrón”
Història del Brownie El brownie, un dels postres més icònics de la rebosteria nord-americana, té el seu origen als Estats Units a finals del segle XIX. La història més popular explica que el brownie...
L’arròs: Els grans del sabor
L’arròs és un dels aliments més versàtils i fonamentals en moltes cuines del món, especialment a la dieta mediterrània. Gràcies a les seves propietats nutritives i la seva capacitat d'adaptar-se a...
Els tentacles del sabor: propietats del pop en plats mediterranis
El pop és un aliment clau dins de la dieta mediterrània, apreciat pel seu sabor i versatilitat culinària. A més de ser deliciós, el pop posseeix múltiples beneficis nutricionals que el converteixen...
La llimona, el poder de l’acidesa
La llimona és una fruita cítrica àmpliament coneguda i utilitzada en la gastronomia catalana. El seu sabor àcid i refrescant, juntament amb les seves múltiples propietats beneficioses per a la...
El salami: de Roma al teu mercat
El salami és un embotit curat d'origen europeu, la popularitat del qual s'ha estès arreu del món. Aquest producte té arrels en l'antiga Roma, on es preparava com una forma de conservar la carn per...

