Aquest mes de maig destaquem el nespre, una fruita que està en plena temporada molt saludable. És baixa en calories, diurètica i depurativa, ideal si ja estàs pensant en aprimar-te de cara a l’estiu!

D’on prové el nespra?

La varietat de nespra que actualment consumim té origen japonès (Eriobotrya japónica) i és fruit del nesprer, un arbre fruiter perenne de la família Rosaceae. De fet, es va originar en el sud-est de la Xina, introduïnt-se posteriorment al Japó, que és d’on prové. Si bé a europa ja teníem el nostre propi nespre (Mespilus germanica), en el segle XVIII va arribar aquesta varietat d’origen japonès com a arbre ornamental, extenent el seu cultiu i consum durant el segle XIX gràcies, entre d’altres factors, a la seva facilitat d’adaptació en les costes mediterrànies.

Quin sabor té el nespra?

El sabor del nespra és molt particular, dolç, refrescant i amb un punt àcid. Es tracta d’una fruota molt sucosa, amb una pell prima de color ataronjat i una polpa carnosa amb pinyols.

Quines propietats nutricionals té el nespra?

La principal vitamina que trobem dins del nespra és el potasi, que ajuda a controlar la pressió arterial tot prevenint els infarts. A més, dins del nespra també trobem grans quantitats de vitamines A, B i C.

El nespra també és ric en pectina, que ajuda a protegir la membrana mucosa del còlon, mantenint-ne la humitat i prevenint l’aparició de càncer, a part d’actuar com a laxant natural. A més, aquesta fibra soluble redueix els nivells de colesterol a la sang.

Finalment, el nespra també ens aportarà minerals com el ferro, calci, fòsfor, manganès, coure, etc.

Com preparar i pelar el nespra?

Les nespres se solen consumir frescos, tot i que són ideals per a l’el3laboració de compotes, melmelades, confitures i, com no, de sucs.

La millor manera de pelar un nespra és tirant del peduncle cap avall per treure la pell com si es tractés d’un plàtan.

Si vols gaudir d’aquest fruit de temporada, vine a les nostres parades del mercat, especiaitzades en fruites i verdures.