Després de dos anys de pandèmia sembla que, per fi, el passat dissabte 23 d’abril vam poder celebrar de nou la Diada de Sant Jordi amb relativa normalitat. En aquest sentit, al Mercat de Sarrià ens vam unir a la tradicional Festa de Sant Jordi tot repartint  més de 600 roses naturals entre els nostres clients i clientes.

Origen de la Diada de Sant Jordi

Val la pena recordar l’origen de la Diada que es remuntaria al segle XV, quan sembla que ja s’organitzaven les primeres fires de roses en el Palau de la Generalitat en motiu de Sant Jordi. Els partipants d’aquestes primeres fires eren principalment parelles joves i promesos, cosa que podria haver contribuït a l’aparició de la tradició de regalar una rosa.

El llibre va arribar més tard. Concretament durant els anys 20 del segle passat, moment en que es va decidir crear una fira del llibre, que tindria la seva primera edició el 7 d’octubre de 1927. Aquesta fira no tenia el format actual de paradetes de llibres al carrer, fet que es va produir dos anys més tard durant l’Exposició Internacional de Barcelona quan els llibreters van decidir organitzar-se i sortir al carrer per presentar les novetats tot fomentant la lectura.

Tant èxit va tenir aquesta iniciativa que es va decidir repetir-la, tot traslladant-la al dia 23 d’abril que coincideix amb el dia en que van morir els grans autors Cervantes i Shakespeare.

El Mercat de Sarrià viu el Sant Jordi

Enguany els Mercats de Barcelona van promoure diferents iniciatives en motiu de la Diada de Sant Jordi, des d’Exposicions fins a lliurament de roses i, com no podia ser d’una altra manera, l’Associació de Venedors del Mercat de Sarrià també es va organitzar per distribuir fins a més 600 roses naturals entre els clients i clientes que es van acostar al mercat en una data tan assenyalada.

Així doncs, a partir de les 10h, en el centre del Mercat es va habilitar una taula on qualsevol persona que presentés un tiquet de compra (sense import mínim) podria endur-se una rosa com a record d’aquest dia tan especial. Balanç positu entre botiguers i clients, que plegats van poder viure una jornada diferent.