Si bé avui en dia podem gaudir de qualsevol aliment durant tot l’any, consumir aliments de temporada té molts avantatges, de les que en destaquem dos. Per una banda, els aliments recollits es troben en el seu millor moment i, per tant, és quan tenen el sabor més intens i proporcionen la major quantitat de nutrients, respecte a si han estat previament congelats. Per altra banda i, atesa la llei d’oferta i demanda, hi ha més abundància d’aliments de temporada que durant la resta de l’any, per tant, el seu preu acostuma a ser inferior.

Aliments de temporada del mes de maig

La millora del temps que representa el mes de maig, suposa canvis alimenticis cap a productes més frescs. A més, el fet de trobar-nos en l’ecuador de la primavera ens permertà gaudir d’un moment ideal de vitalitat en tots els productes de temporada de maig. Destaquem alguns dels molts productes que podrem trobar de temporada el mes vinent:

Fruites del mes de maig

Si ens fixem en les principals fruites de maig amb os, els nespres són el producte que prodrem trobar de plena temporada, mentre que ben aviat arribaran els albercocs i, finalmemt, les cireres. Si l’os no us agrada, llavors encara podreu trobar les darreres maduixes, maduixots i taronjes.

Verdures del mes de maig

L’enciam, els espàrrecs, la patata nova, la carxofa i la pastanaga són algunes de les principals verdures i hortalisses de temporada que trobem durant el mes de maig. Per altra banda, els pèsols i les fabes són ideals per consumir en mesos de primavera com maig.

Carns del mes de maig

Si bé durant el mes de maig podrem seguir gaudint de les carns que podem trobar durant tot l’any com el conill, el pollastre de pagès, la vedella i el porc, durant el mes de maig us recomanem tastar el cabrit o el xai.

Peixos i marisc del mes de maig

Finalment, la mar ens ofereix una àmplia varietat de peixos i marisc que podem consumir preferentment durant el mes de maig: Anxova, tonyina vermella, besuc, tonyina del nord, verat, musclos, lluç, navalla, pop, rap blanc, sardines…

Vine al Mercat de Sarrià, a les nostres parades trobaràs aquests i molts altres productes de temporada de maig de la millor qualitat.