Avui celebrem el dia internacional de la baklava. La baklava és un dolç emblemàtic de la cuina oriental, amb capes fines de massa filo, fruits secs i banyat amb xarop de sucre o mel. Tot i que al Mercat de Sarrià no es troba preparada, sí que és possible adquirir tots els ingredients necessaris per fer-la a casa i gaudir d’un postre artesanal i saludable.

​Ingredients principals i on trobar-los

Al Mercat de Sarrià trobaràs productes frescos i de qualitat que et permetran elaborar una baklava autèntica:

  • Fruits secs: ametlles, nous o pistatxos a les parades de fruits secs i llegums.

  • Massa filo: a botigues especialitzades del mercat o supermercats de proximitat.

  • Mel o xarop d’atzavara: parades de productes artesans o especialitats de rebosteria.

  • Mantega o oli d’oliva suau: a les parades de productes làctics o gourmet.

  • Canella i sucre: per aromatitzar i afegir dolçor, disponibles en qualsevol parada de rebosteria o espècies.

​Propietats nutricionals de la baklava

Tot i ser un dolç, la baklava té certs nutrients gràcies als fruits secs i la mel:

  • Proteïnes i greixos saludables: dels fruits secs, beneficien la salut cardiovascular.

  • Carbohidrats d’energia: la mel o el xarop aporta energia ràpida.

  • Fibra i antioxidants: els fruits secs contenen antioxidants i fibra per a la salut digestiva.

  • Minerals essencials: com magnesi, fòsfor i vitamina E.

Cal consumir-la amb moderació, ja que és un postre ric en calories i sucre.

​Com fer baklava a casa

  • Preparar els fruits secs: pica ametlles, nous i pistatxos i barreja amb una mica de sucre i canella.

  • Muntar les capes: unta una safata amb mantega i col·loca una capa de massa filo. Repetir unes 8-10 capes, untant cada una amb mantega fosa.

  • Afegir els fruits secs: distribueix la barreja de fruits secs sobre les capes.

  • Capa superior: cobreix amb més capes de massa filo, untant cada una amb mantega.

  • Tallat i cocció: talla la baklava en quadrats o rombes abans d’enfornar-la a 180 °C durant 30-40 minuts fins que estigui daurada.

  • Bany amb mel: calenta, la mel o xarop d’atzavara es verteix sobre la baklava acabada de sortir del forn. Deixa reposar unes hores perquè absorbeixi el xarop.

​Consells per a una baklava perfecta

  • Compra fruits secs frescos i sense torrar per un sabor més intens.

  • No escatimis amb la mantega: ajuda a aconseguir la textura cruixent característica.

  • La paciència és clau: deixa que el xarop s’absorbeixi bé abans de servir.

​Conclusió

Fent la baklava a casa amb ingredients del Mercat de Sarrià pots gaudir d’un postre oriental autèntic, fresc i saludable. Amb una mica de temps i paciència, aquest dolç cruixent i dolç es converteix en una deliciosa experiència gastronòmica per a tota la família.

Resum de privacitat

Aquesta web utilitza cookies perquè puguem oferir-te la millor experiència d'usuari possible. La informació de les cookies s'emmagatzema en el teu navegador i realitza funcions com ara reconèixer-te quan tornes a la nostra web o ajudar el nostre equip a comprendre quines seccions de la web trobes més interessants i útils.