Quan pensem en la xocolata, sovint ens ve al cap com a postres: una mousse suau, un brownie calent o unes rajoles artesanals. Però la xocolata pot ser molt més que un dolç. A la cuina catalana i mediterrània, s’està recuperant l’ús de la xocolata com a ingredient estrella en plats salats i com a toc creatiu en receptes fetes a casa amb productes de mercat de proximitat.

​Xocolata i proximitat: una combinació perfecta

El Mercat de Sarrià, amb la seva oferta de productes frescos i de temporada, és un tresor per als qui volen cuinar amb qualitat i consciència. Hi pots trobar verdures ecològiques, carns de granges properes, formatges artesans i, cada vegada més, xocolata elaborada per mestres locals. Aquests ingredients no només garanteixen una qualitat excepcional, sinó que també contribueixen a una alimentació més sostenible i arrelada al territori.

​Idees creatives per cuinar amb xocolata

A continuació, et proposem algunes maneres sorprenents de fer servir la xocolata negra o amb alt percentatge de cacau en plats salats i dolços:

  • 🥩 Estofat de vedella amb xocolata: una recepta clàssica catalana on s’afegeix una mica de xocolata negra (mínim 70%) a l’estofat per intensificar els sabors. Compra vedella del Pirineu i verdures del mercat i tindràs un plat de festa.

  • 🥬 Vinagreta amb cacau per a amanides: afegeix una mica de cacau pur en pols a una vinagreta amb oli d’oliva verge extra, vinagre de poma i mel. Ideal per amanides amb formatge de cabra o fruits secs.

  • 🍗 Pollastre amb salsa de xocolata i espècies: combina xocolata negra amb una mica de comí, pebre i canyella per fer una salsa que acompanya molt bé el pollastre de pagès que trobes al mercat.

  • 🍠 Carbassó o moniato farcit amb formatge i xocolata: una recepta vegetariana original, perfecta per sorprendre.

  • 🍓 Fruita fresca amb xocolata desfeta: postres ràpides i saludables amb maduixes, préssecs o plàtan, tot depèn de la temporada i del que trobis al Mercat de Sarrià.

​Per què cuinar amb xocolata i productes locals?

Cuinar amb productes de proximitat i de temporada és una forma de reconnectar amb la terra i amb els sabors autèntics. La xocolata, quan s’utilitza amb mesura i qualitat, pot transformar una recepta senzilla en una experiència gastronòmica. A més, comprar al Mercat de Sarrià et permet parlar amb els paradistes, descobrir novetats i adaptar els teus menús a allò que realment està fresc i en el seu millor moment.

Resum de privacitat

Aquesta web utilitza cookies perquè puguem oferir-te la millor experiència d'usuari possible. La informació de les cookies s'emmagatzema en el teu navegador i realitza funcions com ara reconèixer-te quan tornes a la nostra web o ajudar el nostre equip a comprendre quines seccions de la web trobes més interessants i útils.